Kimchi, czyli orientalne kiszonki

Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, element tamtejszej kultury i domowych tradycji.

Rekomendowana jako uzupełnienie diety szczególnie:

  • jako bardzo bogate źródło bakterii probiotycznych, błonnika oraz witamin
  • jako skuteczny środek wspomagający walkę z pasożytami i przerostem drożdży w organizmie
  • w diecie przeciwnowotworowej jako najbogatsze źródło glukozynolanów (hamują rozwój komórek rakowych)
  • przy profilaktyce po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii
  • dla dzieci od 6 miesiąca życia (oswajanie z bakteriami probiotycznymi)
  • dla osób dbających o zdrowe żywienie, właściwe Ph oraz oczyszczanie jelit
  • przy postach zdrowotnych np. dieta wg Dr Dąbrowskiej

Produkt jest w 100% roślinny i odpowiedni dla osób z cukrzycą, w ciąży lub w trakcie karmienia. Może zawierać śladowe ilości glutenu i soi. W przypadku zaostrzonych stanów zapalnych układu pokarmowego należy spożywanie skonsultować z lekarzem.

Produkt można spożywać na zimno jako przystawkę, do kanapek, sałatek oraz dań na ciepło np. do zup, dań z woka lub zapiekania. Może delikatnie gazować oraz wykazywać zwiększoną aktywność bakterii probiotycznych w zależności od pory roku i metody przechowywania. Zalecane jest przechowywanie w temperaturze 4-8°C

Minimalna trwałość produktu to ok. 6 miesięcy

Najczęściej zadawane pytania

1Tytuł
Zawartość

Dlaczego warto jeść i pić naturalne kiszonki?

Oczyszczają

Kiszonki pomagają w oczyszczaniu naszych jelit z niepożądanych substancji.

Odżywiają

Zawierają witaminy, minerały oraz dobre bakterie, które wspierają nasz metabolizm.

Wspierają

Są idealnym wsparciem odporności na codzień oraz po terapiach np. antybiotykowych.

Smakują

Są genialnym uzupełnieniem każdego menu i diety, szczególnie na surowo.

Tu możesz nas znaleźć online

Niemal codziennie dodajemy wpisy co nowego dla Was ugotowaliśmy