Kimchi, czyli orientalne kiszonki

Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, element tamtejszej kultury i domowych tradycji.
Rekomendowana jako uzupełnienie diety szczególnie:
- jako bardzo bogate źródło bakterii probiotycznych, błonnika oraz witamin
- jako skuteczny środek wspomagający walkę z pasożytami i przerostem drożdży w organizmie
- w diecie przeciwnowotworowej jako najbogatsze źródło glukozynolanów (hamują rozwój komórek rakowych)
- przy profilaktyce po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii
- dla dzieci od 6 miesiąca życia (oswajanie z bakteriami probiotycznymi)
- dla osób dbających o zdrowe żywienie, właściwe Ph oraz oczyszczanie jelit
- przy postach zdrowotnych np. dieta wg Dr Dąbrowskiej
Produkt jest w 100% roślinny i odpowiedni dla osób z cukrzycą, w ciąży lub w trakcie karmienia. Może zawierać śladowe ilości glutenu i soi. W przypadku zaostrzonych stanów zapalnych układu pokarmowego należy spożywanie skonsultować z lekarzem.
Produkt można spożywać na zimno jako przystawkę, do kanapek, sałatek oraz dań na ciepło np. do zup, dań z woka lub zapiekania. Może delikatnie gazować oraz wykazywać zwiększoną aktywność bakterii probiotycznych w zależności od pory roku i metody przechowywania. Zalecane jest przechowywanie w temperaturze 4-8°C
Minimalna trwałość produktu to ok. 6 miesięcy